Tre

kaffe.gif

Napoleon
Julie visste inte varför de tre männen sökt upp henne. Ingen borde känna till att hon jobbade i en bilverkstad, hon hade lämnat snabbmatstället och sökt jobb i falskt namn, framför allt inte de här tre. Två av männen var långa och en var kort, men alla tre bar blåsor i ansiktet, någon hade en lapp för ögat och en annan gips runt armen. Trots att de såg skadade ut var de samtidigt hårt sammanbitna och såg otrevliga ut, och det var inga män man vågade tycka synd om.

De senaste dagarnas förberedelser hade inte varit i onödan, tänkte Julie. Hon visste inte varför de kommit, men hon hade misstänkt att de skulle göra det. Den här gången var hon beredd. Hon kavlade upp ärmarna på det oljiga blåstället och när den korte mannen harklade sig och sa "Julie, du..." kastade hon sig mot honom med en flygande spark och skriet "Dropkick of Doom!". Någonting krasade när sneakern träffade mannens ansikte och han gurglade till, medan Julie fortsatte rörelsen förbi de två kumpanerna. Hon landade rullande på marken, snurrade snabbt runt och böjde knäna i redoställning. Medan hon kontrollerade att glasflaskorna med oljeblandad bensin stod där hon placerat dem dagen innan plockade hon upp sin tändare med ett slugt leende. "Flaming Oil Spin Kick!" vrålade hon och snurrsparkade flaskorna mot de två männen..

Vasas påtår
Julie visste inte vad de tre männen ville. I några minuter hade de stått, en kort och två långa män, precis innanför ingången medan hon serverat frites och burgare åt kvällens sista gäster. "Vi har stängt" ropade hon till dem samtidigt som hon drog av sig förklädet och den fåniga snabbmatshatten, men istället för att gå kom de långsamt närmare. Männen verkade stillsamt hotfulla och Julie började dra sig bakåt, när en av de långa plötsligt sprang in bakom disken och tog tag i hennes arm. Medan de andra två också skyndade in bakom disken flämtade den korte "Julie, du vet varför vi är här". Julie hade ingen aning och tänkte inte stanna för att ta reda på det. Hon stack in den fria handen i en grillvante, skrek "Bone Breaking Mitten!" och slog av armen som höll fast henne. Mannen vrålade av smärta, men Julie överröstade honom med sitt "Flaming Oil Spin Kick!". I en rörelse kastade hon karet med skållande frityrolja över männen, delade roterande ut ett par sparkar och gav sig av mot ytterdörren.

Resecentrum
Det var en solig dag, fluffiga vita moln och fågelsång som fyllde luften. Människor samsades på trottoaren och eftersom det var vår mötte storstadsinvånarna varandras blickar, då alla denna dag gemensamt tycktes vaknat ur vinterslummern. Det var en vacker dag. Jag förlängde stegen och gick ännu lite snabbare när jag... plötsligt insåg att beskrivningen koncentrerade sig på mig... jag saktade in... tvekade, men då inget verkade hända ökade jag takten igen. Det var då demonynglet kastade sig över mig från gränden.

Jonas

[tillbaka]