Sverige - Finland: x - x
(uppskjuten p.g.a. regn)

kaffe.gif

Finska män ser ner på svenska män för att de "klär upp sig". Uppenbarligen tycker finska män om att lufsa omkring i mjukisbyxor och lapa sprit hela dagarna. "Märkligt", tänkte jag och fortsatte läppja på mitt kaffe. Bredvid oss fanns en "Bara 10 skr så får du surfa!"-avdelning som många 7-eleven har. Fånigt. Jag behöver bara gå i fem minuter så kan jag surfa gratis. "Sedan pratar de ju så konstigt." Det senare kom vi fram till att det beror på att de faktiskt har ett annat språk än svenskan. "Polacker låter ju också konstigt. Och araber!"

Vidare får jag höra att "De har ju inte så mycket att vara glada över, finnarna". Det kan jag väl hålla med om. Banden jag hört lirar ju ingen gladpop. Man KAN faktiskt bestämma ett helt lands sinnelag från ett litet stickprov musik. Ta Ryssland som exempel. Hur mycket GLAD musik har du hört från Novosibirsk-scenen? Antagligen ingen - och alltså borde det härmed vara bevisat. Analogt vill alla i Sverige älska med Max Martin. Logik?

"Finska tjejer, däremot, är väl ganska söta överlag" inflikar jag, och möts inte av protester. Tydligen är vi överrens. "Fan, boys. Vi skulle ha köpt en fibban" Alla håller med. En fibban hade suttit fint till kaffet. "Då hade vi fått se hur en tjej ser ut under kläderna. Fan va maxat!"

7-eleven-tjejen som gav oss kaffet var väl lite söt, men alldeles för sminkad. Det borde inte påverkat kaffet, men det påverkade kaféupplevelsen som sådan. Kaffet fick vi ur en fin automat och påtåren kan man utan problem fixa själv då automaten står vid kafésektionen av butiken. Däremot tycker vare sig jag eller större delen av Nordkoreas manliga befolkning om att behöva dricka kaffe ur pappmugg. (Nordkoreas president, "Kimmo", dricker bara kaffe ur glasmugg och alla vill vara som honom)

Utanför fortsatte regnet att falla ner.

Henrik

[tillbaka]