Flickan

kaffe.gif

20 kr. Kaffet kostade 20 kr, och påtåren 4-5 kronor. Lade inte det på minnet. Vi satte oss i en lite alkov vid ett rangligt bord och började läppja vårt kaffe. "Var fanns hon? Tänk om jag mött henne på stan - utan att då veta?"

Ett harmoniskt lugn sänkte sig över mig och jag rörde om lite lätt i kaffet med min sked. Jag hade råkat hälla i mjölk i kaffet nu igen. Först trodde jag att jag hade hällt i grädde, men det insåg jag senare att jag inte gjort. "Undrar om hon tänker samma sak som jag? Undrar om vi tänkt på varann samtidigt någon gång?"

Det blev en påtår. Jag lutade mig tillbaka, tog ett djupt andetag och blickade ut ur alkoven i vilken vi satt. Människorna på caféet hade bytts ut - vi kanske suttit lite mindre än en timme nu. "Undrar hur hon ser ut? Undrar var hon kommer ifrån?"

Påtåren gick rätt fort att avsluta och vi lämnade caféet kort därpå. Jag tog på mig jackan och funderade på att ställa koppen på disken, men jag lät den vara kvar på det rangliga bordet. "Kommer jag veta att det är hon när jag träffar henne? Kommer hon veta? Kommer jag alls att någonsin träffa henne?"

Henrik

[tillbaka]