Spegel, spegel på väggen där...

kaffe.gif

Den söta servitrisen kom förbi och frågade om vi ville ha påtår. Vi tackade ja, varpå hon fyllde på kaffe samt hällde i en skvätt mjölk - vilket vi bad om. Fantastiskt! Vilken service. Jag jublade inombords. Påtåren var dessutom gratis, vilket alltid är ett stort plus i kanten. Jag tänkte fråga om jag fick föda hennes barn. Det gjorde jag inte. Hon hade nog tyckt jag var obehaglig. Män föder inte barn.

Jag beställer nästan alltid bara en enkel kopp kaffe på fik. Jag säger nära nog alltid "En helt vanlig kopp kaffe, tack." Det är lite av mitt signum.

Vidare var jag lite tveksam till 'Spegeln' då det verkar stort, innehar en liten internetsektion samt verkar lite "trendigt", men mina tvivel flöt bort när vi satte oss i de sköna fåtöljerna. Bordet var lite rangligt, så vi spillde lite kaffe på bordet, men det var inte allvarligare än att vi torkade upp det och vek ihop en servett som vi lade under ett bordsben.

Vidare samtalade vi om byggmekanik och långa bilturer; kanske inspirerade av den "internationella" atmosfären? Efter dryga timman tog vi vårt pick och pack och gick därifrån. På vägen därifrån diskuterade vi huruvida 'Madame Butterfly' inspirerat 'Miss Saigon'. Vi kom inte fram till någonting.

Henrik

[tillbaka]